Om oss

Hos oss hittar du en unik kollektion av ekologiska bomullsstrumpor och underkläder av hög kvalitet och i färgglad design. I våra produkter är inte bara garnet ekologiskt, utan hela vår leveranskedja från bomullsodling till färdig produkt är GOTS-certifierad. Certifieringen innebär bland annat att inga giftiga kemikalier har använts, att inget barnarbete har förekommit och att tillverkningen har varit miljövänlig. 

Vad står vi för?

Vi vill uppfylla vårt samhällsansvar att göra världen till en lite bättre plats att leva på. Därför använder vi naturligt odlad bomull och miljövänlig tillverkning för att skydda miljön och människors hälsa. Dessutom går 1 % av vår årliga försäljning till flickors utbildning och ekonomiskt stöd till fattiga familjer på landsbygden i Pakistan.

 Vem står bakom Organic Socks?

Jag som driver Organic Socks of Sweden heter Mudassar. Jag växte upp i Faisalabad – en industristad i Pakistan med över 100 000 små, medelstora och stora textilfabriker. Redan som barn var jag fascinerad av färger, kläder och mode, och det ledde mig till att studera Textilteknik-programmet och jobba inom textilindustrin. Min dröm om en magisterexamen i Styrning av textila värdekedjor förde mig sedan till Sverige och Textilhögskolan i Borås.

Hur kvalitetssäkrar vi våra strumpor?

Innan jag kom till Sverige hade jag redan jobbat åtta år som produktingenjör i ett av världens största strumptillverkande företag. Då var det jag som tog fram produkter utifrån beställarnas önskemål och krav, och jag lärde mig mycket om vad som är avgörande för kvaliteten hos strumpor. Det har gett mig insikt i hela produktionskedjan och på så sätt kan jag försäkra mig om att våra strumpor håller bästa möjliga kvalitet. 

Varför just ekologiska strumpor?

Miljö, hälsa, utbildning och välgörenhet är de stora intressen som driver mig som person. Därför var det självklart för mig att starta något som kan göra skillnad i världen. Jag inspireras också av den höga medvetenhet som finns i Sverige kring de hälso- och miljöskador som icke-ekologiska produkter orsakar.