Organic Socks of Sweden Organic Socks of Sweden

Om oss

Hos oss hittar du en unik kollektion av högkvalitativa GOTS certiferad ekologiska bomullsstrumpor och underkläder i färgglad design. I våra ekologiska strumpor är det inte bara garn som är ekologisk utan hela vår leveranskedja från bomullsodling till färdig produkt är GOTS certifierat, Detta innebär utan användning av giftiga kemikalier, giftfria färger, inget barnarbete och ingen skada på miljön. Vår en procent av försäljning går till flickors utbildning och ekonomisk stöd till fattiga familjer på landsbygden i Pakistan.

Vem är bakom organic socks of sweden?

Jag heter Mudassar och kom till Sverige hela vägen från Pakistan för att följa min dröm om att få en magisterexamen i Textil value chain management i den välkända Textilhögskolan i Borås.

Vad är unikt med min bakgrund?

Jag föddes och växte upp i Faisalabad- en industristad i Pakistan med över 100 000 små, medelstora och stora textilfabriker som gjorde mig nyfiken och intresserad av textil, jag studerade Textilteknik programmet och började jobba inom textilindustrin. Innan jag kom till Sverige hade jag redan jobbat åtta år som produktingenjör i en av världens största strumptillverkande företag. Det hjälpte mig att ta fram en unik kollektion av högkvalitativa ekologiska bomullssockar och underkläder i färgglad design.

Varför började jag just med ekologiska strumpor?

Miljö, hälsa, utbildning och välgörenhet är mina stora intressen som beskriver min personlighet. Det var självklart för mig att börja någonting som kan göra någon skillnad i världen.

Vart går en procent av vår försäljning?

För att uppfylla vårt samhällsansvar att göra världen till en lite bättre plats att leva på, går en procent av vår försäljning till flickors utbildning och ekonomisk stöd till fattiga familjer på landsbygden i Pakistan.Kontakta oss

Returpolicy     Allmänna villkor